Get Adobe Flash player

Rad des Tijds nest

 

Alle pupjes hebben een geweldig mandje gevonden.

Aviendha/Sunny woont bij Femke.

Vamp bij Sabine en Harry.

Icheb bij Paul , Jose en Ziyal.

Hera bij Frans en Julia.

Norah bij Pascalle en Martijn.

Varg lives with Inger and Per Arne.

Ik wens alle pups een geweldig samen zijn met hun nieuwe baasjes en een heel goed leven..Ook deze kleine wuppies zal ik nooit vergeten..Het ga jullie goedxx.

 

26-5-2012. helaas, mijn excuus ervoor heb ik niet veel gepost op deze site, neemt niet weg dat ik wel alles doe met de pups wat ik wil doen. Maar onze dochter heeft een zoon gekregen en ook naar haar moest aandacht, dus dan laat ik papier werk liggen maar doe wel met de pups wat ik graag wil.  De gewichten van vandaag , bijna een maand na de geboorte, Sunny, 2400 gr, junior, 2760 gr, Flower 2400 gr, Doerakje 2720 gr, vamp 2580 gr en Lieffie 2410 gr.

De pups groeien dus goed en zijn erg lief als de nacht in gaat. het zijn tevreden pups die goed eten en slapen en al streekjes krijgen. Zo bijten ze in je enkels, hangen ze in mijn rok en of andere dingen die wapperen. vallen ze hun speelgoed aan en blaffen ze ook al.Ze laten zich nog steeds easy op de rug leggen en ze spelen met knuffels en beginnen nu ook met mij te spelen, sjorren aan touwen enz. Sunny en Vamp zijn vandaag door de tunnel gegaan.Ook op het gras was een  leuke ervaring voor hun en je merkt overduidelijk dat ze steeds meer aan kunnen. Kortom het is een leuk nest en nog steeds zoeken enkele pups een goed en liefdevol nieuw mandje.

 

 

27-4-2012, En ja hoor, het was zover.  Alles wees erop dat het echt zou gaan beginnen en Nena was onrustig, want ze wilde maar 1 ding en dat was naar haar hol. Ze liep heen en weer om er maar in te kunnen maar wij hadden het afgezet. Maar de rust vond ze niet en het leek erop dat ze zelf de pups tegen hield.Ik had haar al een paar keer uitgelaten en om 13.10 uur liet Dick haar nog es uit en na 3 min kwam ze mega snel terug gehold en liep regelrecht de kist in om vervolgens te beginnen met werpen. Ze wilde dus naar buiten om toch weer naar haar hol te gaan om daar te werpen maar een hek hield haar tegen en dus koos ze voor de werpkist die ik had uitgekozen. ;-) en om 13.28 uur werd een teefje geboren, geel, Sunny en ze woog 411 gr , een flinke meid dus. Ze had wat vruchtwater binnen gekregen dus ik wreef haar goed om haar ff te laten gillen en terwijk ik daarmee bezig was kwam  om 13,55 uur een reutje, donker blauw, junior, 495 gr, dat om 14.03 uur werd gevolgd door een lila teefje, 413 gr, Flower, en toen was  heel even rust om toch weer om 14.50uur het bruine reutje kwam, 460 gr en dit wordt een Doerakje, we hadden echt handen te kort want om 14.55 uur werd teefje rood geboren, 448 gr en dit wordt Vamp, weer even een korte adem pauze waar het laatste teefje om 15.33 uur werd geboren en ze weegt 396 gr, tutquaas en ze is echt een lieffie en dis is ook haar naam. Daarna ging Nena rusten. er waren geen weeën te zien al was er wel een vruchtwater stoot nog nagekomen. Maar alles leek in rust toestand en ruim 3 uur later verschoonde we de nestbak. Om 21.00 uur kwam Krista de dierenarts voor een check en wat een rot gevoel gevoel zeg, er zat nog een pup en om zekerheid te hebben toch even een echo en dus snel met haar naar de praktijk. Wat een geluk dat Irene er nog was want Dick had nachtdienst dus die was er niet. Er zat dus nog een pupje en Nena kreeg een calcium spuit en python en binnen een uur wierp ze het laatste pupje, een teefje dat omdat de vruchtblaas eerder was geknapt dus niet meer levensvatbaar was. Nena vond dit niet leuk en was druk zoekende. maar gelukkig na een korte tijd gaf ze haar moederliefde aan de pups die ze wel had. Om 12 uur die avond ging Irene nog naar huis en zo hadden we toch wel een speciale week achter de rug. Gelachen, "geheimpjes"verteld,  gepoetst, genoten, en een goede daad verricht, Nena ondersteund met werpen van een prachtig nest pups...Irene heel erg grote dikke dank en volgende keer ben je weer meer dan welkom, samen bevallen is leuker.

net geborenmet zijn allen in het mandje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30-4-2012. Een hectische week en niet de tijd gehad om notities te maken, maar inmiddels na een lange week is Nena bevallen van 2 reutjes en 4 teefjes. Zondagf kwam Irene nog spullen brengen voor de geboorte van de pups en omdat de temp een graad gezakt was besloot Irene te blijven , we zouden immers samen bij het werpen zijn. Nena had het het naar haar zin, veel aandacht, veel gekroel en veel eten ;-) Soms leek het dat ze hijgend begon aan de voor weeën maar dan weer leek alles rustig. Irene vroeg me of ik het erg vond dat wat klus werken in huis deed anders kreeg ze de tijd niet om en natuurlijk vond ik dat niet erg, de blauw keuken was inmiddels blits en blank schoon en ook de badkamer en toilet kregen een goede beurt en zelfs de ramen zag ik schitteren. Zo ook kluste Irene nog wat en kletsten we en genoot Irene ook van het buiten zitten en het uitzicht van ons terras. Maar naast al dat genieten en kletsen en werken bleef Nena rustig in alle toonaarden en woensdag ochtend moest Irene naar huis., De therapie voor haar knie wachte op haar en ook Sjef zag haar wel weer es graag thuis komen en zo vertrok Irene belachelijk vroeg, 6 uur in de ochtend naar huis met de woorden, bel maar als het begint ik kom meteen terug ;-). Ik hoefde niet te bellen want er gebeurde niks en woensdag eindigde in een rust dag/nacht, ik sliep sinds zondag nacht wel al bij haar. Die donderdag besloot ik de rode keuken onder handen te nemen en dan vooral de afzuigkap, Nena kon toch niet bevallen met vlekken op de afzuigkap, hihi en ook die dag eindigde in een dag zonder pups..maar ik had wel in de gaten dat ze ergens moest gaan werpen en zo besloot Irene dat ze donderdag avond zou terug komen en  's nachts werd ze onrustig en die nacht moest ik 4x met haar naar buiten, ze was haar lijf aan het voorbereiden. Vrijdag ochtend zag het er toch echt naar uit dat het begonnen was.

 

dag 58Dracht van Nena.

22-4, temp om 11.00 uur, 37,2, dus aan het zakken, Nena wil haar papje 'smorgens maar niet de lekkere lap vlees, ze ligt later in de ochtend heel vast te slapen en de camera online krijgen bezorgd Dick kopzorgen ;-)  we hopen dan ook dat de camera online zal blijven zodat mensen de bevalling kunnen volgen die er met spanning op zitten te wachten wat er geboren zal worden. Ik zal na elke geboorte laten zien door de camere welk geslacht geboren wordt..in ieder geval verwacht ik over 24 a 36 uur pups te hebben.

21-4. temp om 10.99 uur, 37,9 en je ziet Nena dikker worden, niet normaal, ze groeit waar je bij staat.

wederom haar lievelings papje met telkens andere kruiden en goede produkten en natuurlijk dagelijks haar frambozen blad en weer een goede lap spiervlees en later in de middag een hele gans waar ze kleine gedeelten van eet.

's avonds is de een beetje humeurig en lastig maar ook haar temp is in de avond nog hoog. 38,2 , dus vooralsnog niks aan de hand...easy afwachten dus, maar pup knuffels liggen ondertussen in de wasmachine en bij het uitpakken daarvan vond ik nog spullen waarvan ik niet meer wist dat ik ze had ;-)

 

20-4. temp om 10.00 uur 37,8. niks bijzonders dus. Vandaag eet Nena echt goed, haar papje, daarna een goede lap rundervlees van ruim 600 gr. een haze kop m nog overgebleven pens en kuikens en later nog een reenek..niks aan het handje verder.

18-4, Ik heb een vaag gevoel dat ze echt iets eerder gaat werpen dan de 63ste dag en waarom weet ik ook niet. het lijkt alsof ze haar lichaam aan het voorbereiden is. Vandaag heb ik het erg druk gehad, werken, daarna honden trainen zodat die rustig in het dagverblijf konden zijn als ik les moest geven, maar die training verliep iets langer dan gedacht, dus toen had ik 10 min om snel een kop koffie te maken en een wafel naar binnen te werken tot ik na de les kon eten. Nena liep mee en wilde ook in het dagverblijf , tenslotte levert dat iets op, dus ze rennen er bijna naar toe maar toen ik ze na de les eruit haalde  had ze nog de fut om ff Fajah te corrigeren...mmm, dus die pups komen niet eerder;-)

ik begin toch maar iets eerder met tempen, vrijdag ;-) een grote runderlap, een kuiken bout en een reenek heeft ze vandaag op,.............laat die pups maar groeien.

 

17-4 ps.. het allerbelangrijkste vergeet ik te vertellen, ik heb de pupjes gevoeld, al 2x , en vandaag duwde die echt tegen mijn hand en ook heb ik  vandaag Pietertje gevoeld, die had de hik, arm ventje en duwde zijn stuit tegen mijn hand..hihi....

 

17-4, Nena moet kleinere porties eten, ze eet nu 3x per dag en dat wat ze wil. vanmorgen haar schoonheids papje, dat zorgt voor de nodige bouwstenen voor een goede bevalling en zoogtijd, daarna kuikens en haas en dat liet ze liggen dus toen wist ik dat ze niet meer veel in 1x op kan, einde middag pens wat ik haar nu in stukken snijdt, dus geen lap van een kilo maar een kilo in 5 gesneden. Ook daar liet ze van liggen, dus eet ze straks wel op. Haar eigen huis en tuin ( hol) is afgezet, want elke ochtend ging ze daarin en vanaf nu laten we dat maar niet meer toe...we willen de pups wel binnen krijgen ,he tante/mama Nena.. Ze slaapt veel en 's avonds laat als de wereld rust gaan Nena en ik nog ff de straat op zodat ze voor de nacht nog even goed alles kwijt kan.  Ik kom elke avond langs de plek waar onlangs een dramatisch ongeluk is gebeurd en zo houden Nena en ik de wacht even over deze jongen die daar het leven het heeft gelaten, en gisteren bleef Nena vastgeroest staan en keek  en keek nogmaals naar de plek des onheils en we hebben beide de jongen gegroet en daarbij heb ik aan de ouders gedacht in hun enorm verdriet..

 

16-4. Kelly wees me erop dat ik niet zoveel noteerde dan vorige keer en ze heeft helemaal gelijk.

terwijl deze dracht echt niet minder spannend is.  Nena is goed rond, maar kan nog steeds uit de voeten, haar buik is al kaal en eten doet ze 3x per dag, haar kruiden papje, en dan 2x daags vlees, al zal dat 3x moeten worden, vandaag bv at ze een strot, en vanavond, een flink stuk runderhart en 2 forellen..net zoals vorige keer eet ze ook sommige soorten niet, zoals duif en eend, tis een miep ;-)

De nestbak staat al in huis en dit vreet weer plek, maar alles voor het goede doel ;-) Nena slaapt meer dan normaal en we gaan aftellen, nog 9 dagen .........vanaf zondag ga ik temperaturen. De camera is ook weer aangesloten dus degene die de link heeft kan mee kijken naar de bevalling en daarna is er steeds verbinding met de nestbak. Vanaf nu dagelijks een update. thxs Kelly voor de reminder.

 

22-3. Nena heeft een echo gehad en daaruit blijkt dat ze drachtig is, het aftellen gaat dus beginnen.

op dit moment heeft ze de niet eet week, ze is wat misselijk.

 

14-3.  Nena is hier jaren geleden al begonnen met de bouw van haar ondergronds huis. Dit is met de grootste zorgvuldigheid gebeurd want ze  kon erin wonen.. Toen ze de eerste keer gezinsuitbreiding kreeg besloot ze een kamer aan te bouwen en zagen we haar niet rechtsdoor verdwijnen maar een aftakking in duiken. Nu is ze weer aan het verbouwen geslagen en is ze totaal niet zichtbaar en hoeft ze niet eens meer te bukken om haar huis/hol in te gaan, ze wandelt erin en inspecteert de ondergrondse woning met het grootste gemak, ik kan wel stellen dat ze haar taak als architect bijzonder serieus neemt….het hoogte verschil tussen de ingang en hol zelf is wel zeker 2 meter…

 

Nog steeds heeft de echo me niet verteld dat ze drachtig is maar als dit gedrag geen teken is dan weet ik het niet meer.

 

27-2-2012 . Natuurlijk weet ik geheel niet of Nena drachtig zal zijn wel valt weer op dat ze erg veel eet, dit viel vorige keer ook op.

 

Er heeft 21 en 23 februari een succesvolle dekking plaats gevonden tussen

Sergeant Denzel en Deanna Space Nena diZinxavi.

we wachten met spanning af of de dekking succesvol zal zijn en er pups op volgen.